Architecten.

De Wkb als kans voor architecten.

Onderdeel van het proces voor Wkb kwaliteitsborging is een toetsing van de bouwplannen aan het Bbl. Als ontwerper van gebouwen kunt u dit prima zelf doen. BKapp biedt u hiervoor toegang tot alle relevantie artikelen uit het Bbl. U kunt deze nalezen en afvinken voor elk ontwerp of elke variant in uw bouwplan. Zo weet u zeker dat u voldoet aan de aansprakelijkheidseisen in de omgevingswet. De kwaliteitsborger kan uw bouwplantoets overnemen en toepassen voor kwaliteitsborging.

Architecten in de rol van kwaliteitsborger.

De taken die een kwaliteitsborger uitvoert kunnen ook voor een deel worden ingevuld door architecten. De architect kan de bouwplannen controleren, risico’s en beheersmaatregelen aanvoeren en een deel van de bewijslast aandragen, allemaal voordat de bouw van start is gegaan.

Daarnaast kan een architect extra eisen en controles toevoegen, bijvoorbeeld voor de uitvoeringsvolgorde of het ambachtelijk niveau van een specifiek detail. De borger kan deze dan controleren, op exact dezelfde wijze als dat eisen uit het Bbl worden gecontroleerd in de uitvoering. Op die manier blijft een architect invloed houden in het bouwproces, terwijl de keuze aan de architect blijft om wel of niet op de bouw aanwezig te zijn.

Voor bouwplannen die niet van uw hand komen, kunt u taken uitvoeren als kwaliteitsborger. Bekijk hier de procedure om kwaliteitsborger te worden.

14 Dagen
op proef.
procesWij maken graag een plan met u.Maak kostenloos een afspraak voor een kennismaking met Apexion,
het BKapp instrument en de BKapp software.
BKapp KennismakingBouw-
kwaliteit
van nu.
procesWij maken graag een plan met u.Maak kostenloos een afspraak vooreen kennismaking met Apexion,
het BKapp instrument en de BKapp software.
BKapp Kennismaking
procesWij maken graag
een plan met u.
Maak kostenloos een afspraak voor
een kennismaking met Apexion,
het BKapp instrument en
de BKapp software.
BKapp Kennismaking