Opdrachtgevers.

Uw bouwaanvraag onder de Wkb met BKapp.

Wie wil bouwen na de invoering van de Wkb moet een keuze maken voor een instrument voor kwaliteitsborging. Dat is een belangrijke keuze, omdat het dicteert hoe de administratie van de bouwkwaliteit van uw bouwwerk tot stand komt. Met BKapp kiest u voor een minimaal dossier, met maximale zekerheid dat uw bouwwerk voldoet aan de (wettelijke) eisen. Het instrument past namelijk statistiek toe. Een steekproef van inspectiepunten wordt zo gekozen dat alles aan uw bouwwerk gecontroleerd kan worden. De omvang van die steekproef zorgt ervoor dat er zekerheid is over de kwaliteit van alle bouwdelen. Ondertussen houdt u grip op de kosten.

Grip op de kosten en op de eisen.

Het BKapp instrument is zo ingericht dat u eenvoudig extra eisen kunt laten controleren door uw kwaliteitsborger. Dit kan de waarde van uw bouwwerk verhogen, omdat het bijvoorbeeld voldoet aan Politiekeurmerk Veilig Wonen of aan de eisen van DGBC. Zo haalt u extra waarde uit kwaliteitsborging, terwijl de extra kosten voor zo’n toetsing met BKapp erg meevallen.

Goede dossiervorming helpt uw bouwaanvraag.

Uw bouwaanvraag onder de Wkb gaat van start via het omgevingsloket. Nadat u toestemming hebt van de gemeente omdat uw bouwplan voldoet aan de eisen in het bestemmingsplan, moet u een aannemer en een kwaliteitsborger inschakelen om uw plannen uit laten voeren en te laten controleren. De kwaliteitsborger zal hiervoor een borgingsplan opstellen waarin de risico’s die gecontroleerd worden tijdens de bouw zijn opgenomen. Hiervoor gebruikt de borger een instrument, zoals BKapp. Kiest u voor een ander instrument, dan profiteert u niet van de voordelen van BKapp. Wanneer dossiers niet op orde zijn, dan kunt u bovendien vertraging oplopen in het bouwproces.

procesWij maken graag een plan met u.Maak kostenloos een afspraak voor een kennismaking met Apexion,
het BKapp instrument en de BKapp software.
BKapp KennismakingBouw-
kwaliteit
van nu.
procesWij maken graag een plan met u.Maak kostenloos een afspraak vooreen kennismaking met Apexion,
het BKapp instrument en de BKapp software.
BKapp Kennismaking
procesWij maken graag
een plan met u.
Maak kostenloos een afspraak voor
een kennismaking met Apexion,
het BKapp instrument en
de BKapp software.
BKapp Kennismaking