Veelgestelde Vragen

Hieronder vindt je een overzicht van de veelgestelde vragen over het BKapp instrument, de BKapp software en de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen.

BKapp proefprojecten

Een ambassadeursnetwerk is een samenwerking van een gemeente en omringende gemeenten, een of meerdere kwaliteitsborgers en een of meerdere aannemers. Door mee te doen aan proefproject binnen een ambassadeursnetwerk is er vaak een mogelijkheid tot subsidie. Aanmelden voor een ambassadeursnetwerk kan via Stichting IBK. Via hun website is er ook meer informatie beschikbaar.

Voor proefprojecten binnen de gemeente van een ambassadeursnetwerk zijn er subsidies beschikbaar. Je kunt informeren bij de kwaliteitsborger hoe je gebruik kunt maken van de subsidie en aan welke eisen het proefproject moet voldoen. Ook zonder subsidie is een proefproject de kosten waard. Immers is dat vooralsnog de enige manier om praktijkervaring op te doen met de Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen.

BKapp software

Om in te loggen via BKapp moet je je registreren. Je kunt je eenvoudig registreren via https://app.bkapp.nl

BKapp werkt via je webbrowser: Chrome, Edge, Safari of Firefox. Je kunt dus op alle devices inloggen: je smartphone, je tablet of een laptop of pc.

Op dit moment bieden wij nog geen app aan in de appstores van Apple of Google. De meeste telefoons bieden je de mogelijkheid om een webpagina aan je homescreen te koppelen. Dan vindt je BKapp tussen al je andere apps terug.

Administratie

Een borgingsplan is een document met daarin een overzicht van de risico's die er spelen dat een bouwwerk niet aan de wet zal voldoen. Een borgingsplan bevat daarnaast ook een omschrijving van de bewijzen die er moeten worden aangeleverd dat de risico's zich niet hebben voorgedaan en de maatregelen op basis waarvan dat bewijs tot stand komt. Ook staan er in het borgingsplan gegevens over het bouwwerk, de betrokken personen en de procedure van kwaliteitsborging.

Het dossier voor het bevoegd gezag bevat het borgingsplan, de bewijzen en de actuele omschrijving en tekeningen van een bouwwerk. Men noemt dit ook wel het 'as-built' dossier.

Voor ondersteuning voor BKapp kun je terecht bij jouw BKapp kwaliteitsborger. Ook is er een technische dienst beschikbaar voor vragen over het instrument of de software die jouw kwaliteitsborger niet kan beantwoorden. In de BKapp kun je via het menu-item 'ondersteuning' je vraag stellen en contact opnemen met onze technische dienst.