apexion-checklist-wet-kwaliteitsborging

De eerste zes weken met de Wet Kwaliteitsborging

Sinds de invoering van de Wet Kwaliteitsborging zijn er alweer zes weken verstreken. Het was een periode van oriëntatie van de bouwsector. De nieuwe regelgeving, bedoeld om de bouwkwaliteit te verhogen, heeft al voor de nodige dynamiek gezorgd.

Ontwikkelingen en eerste stappen naar de Wkb

In de eerste weken na de implementatie van de Wet Kwaliteitsborging zijn de eerste aanvragen voor omgevingsplan activiteiten ingediend. Dit markeert een belangrijke stap voorwaarts in de toepassing van de wet en toont de bereidheid van de sector om zich aan te passen aan nieuwe regelgeving. Ook voor kwaliteitsborgers gaat het nu echt beginnen en de eerste aanvragen komen binnen.

Innovaties BKapp software

In de laatste update van de BKapp software hebben we een feature toegevoegd die het nóg gemakkelijker maakt om nieuwe risico’s en maatregelen in te voeren en te herleiden tot de voorschriften. Door de integratie van risico-overzichten kom je via de plantoets-, de risico’s- en de uitvoerings- overzichten altijd in hetzelfde overzicht uit. De eisen, risico’s en maatregelen die bij elkaar horen staan netjes onder elkaar. En je kan gemakkelijk naar de volgende en vorige eisen doorklikken in dit overzicht. Elke maand brengen wij een nieuwe update uit met de meestgevraagde features door kwaliteitsborgers en aannemers.

Educatie en training

De eerste BKapp cursussen zijn met succes afgerond. Deelnemers zijn nu beter uitgerust met de kennis en tools om aan de eisen van het BKapp instrument te voldoen. De cursisten waren enigszins verbaasd dat je met het BKapp instrument niet strenger controleert door meer risico’s en maatregelen toe te voegen, maar door meer referentiewoningen (met dezelfde risico’s) toe te voegen om de inspectie te intensiveren. Dankzij het BKapp algoritme heb je voor het nieuwe bouwwerk dan een andere representatieve steekproef. Maximaal vertrouwen met minimale inspectiedruk, en slechts vijf keer klikken voor een aantoonbare bouwkwaliteit.

Apexion was op Bouwcenterexpo 2024

Wij stonden met onze beursstand op Bouwcenterexpo 2024. Er was ontzettend veel belangstelling voor de Wkb en veel aannemers bleken nog een keuze te moeten maken voor een instrument. De alles-in-een oplossing van BKapp sprak bouwers erg aan en de keuze was dan ook snel gemaakt. Omdat je met BKapp met minimale inspanning kan voldoen aan de Wet Kwaliteitsborging is het een perfect insturment voor aannemers die nu al met hoge kwaliteit bouwen.

Congres Kwaliteitsborging

Je kan je nog aanmelden voor de Regio Tour Kwaliteitsborging georganiseerd door Tlokb. Een evenement dat professionals uit de sector samenbrengt om ervaringen uit te wisselen en te leren over de beste praktijken in kwaliteitsborging. Apexion sluit ook aan in Eindhoven.

Vooruitblik Wet kwaliteitsborging

Na deze eerste weken met de Wet Kwaliteitsborging staan we aan het begin van een nieuwe fase in de bouwsector. Met de doorgevoerde software-updates, succesvolle educatieve programma’s, en de aanvang van praktische toepassingen van de wet, zetten we gezamenlijk stappen naar een toekomst waarin de bouwkwaliteit centraal staat. Wil je ook BKapp proberen? Meldt je dan hier aan voor een proefabonnement.

procesWij maken graag een plan met u.Maak kostenloos een afspraak voor een kennismaking met Apexion,
het BKapp instrument en de BKapp software.
BKapp KennismakingBouw-
kwaliteit
van nu.
procesWij maken graag een plan met u.Maak kostenloos een afspraak vooreen kennismaking met Apexion,
het BKapp instrument en de BKapp software.
BKapp Kennismaking
procesWij maken graag
een plan met u.
Maak kostenloos een afspraak voor
een kennismaking met Apexion,
het BKapp instrument en
de BKapp software.
BKapp Kennismaking